Hovedsponsorer:

Pressemeldinger

Bergen Swim Festival 2019 sendes på Eurosport i beste sendetid.

(Se også saken omtalt på SwimSwam)

Om 4 måneder arrangeres Bergen Swim Festival for 12.gang i AdO arena, Bergen. Med forventning om masser av internasjonale svømmere tilstede og et samarbeide mellom Sverige, Finland og Norge, har nå Eurosport sakt ja til å sende alle tre stevner i Nordic Swim Tour serien i beste sendetid.

Dvs at seere kan fredag den 5/4 til søndag 7/4 oppleve finalene på TV(eurosport norge) om de ikke har mulighet for å komme i AdO arena for å se svømmingen live.

Det er første gang at et vanlig stevne i Norge får så mye TV-dekning og konseptet Nordic Swim Tour håper vi blir fremtidens foretrukne stevner for de aller beste internasjonale svømmere. Vi har allerede nå fått signaler om flere landslag ønsker å ha deres OL-kvalifikasjon ved Nordic Swim Tour i 2020.

Vi er veldig stolte over å ha fått dette til og håper også på, at dette vil heve svømmingens status i de norske hjem.

6 klubber i Bergen samarbeider om prosjektet BSF og mer enn 3000 dugnadstimer blir brukt før, i og etter helgen i april. Uten frivilligheten ville vi vært ille ute og vi takker alle for den innsatsen de legger ned i svømmingen i Bergen.

 

 

Bergen den 9/2 2018.

Den 13-15 april går Bergen Swim Festival 2018 av stabelen og igjen har mange internasjonale toppsvømmere meldt sin ankomst til Alexander Dale Oen arena(AdO) i Bergen.

TV 2 sender fra BSF 2018.

Det er en glede for Bergen Swim Festival å kunne meddele at TV2 har sagt ja til å sende BSF på TV den 13 og 14 april. En stor dag for svømmesporten i Norge og ikke minst kvaliteten av Bergen Swim Festival som internasjonalt svømmestevne. Også i år kommer store navne til Bergen og nå kan alle svømmeinteresserte følge med Sarah Sjøstrøm, Henrik Christiansen, Tormoe Z Hvas og Susann Bjørnsen enten i AdO Arena ”live” eller foran TV skjermen hjemme i de norske hjem.

Finalene fredag den 13/4 sendes fra kl 1700-1845 og finalene lørdag den 14/4 sendes kl 1600-1745 på TV 2 sportskanalen og Sumo.

BSF er veldig stolte av å heve nivået på stevnet og svømmingen i samarbeide med sponsorer, AdO Arena og TV2. Vi mener de siste års resultater av norske svømmere i internasjonal svømming fortjener plass på TV skjermen.

Henrik Christiansen får konkurranse!

GERGELY GYURTA fra Ungarn som er 1500 fri svømmer har gitt tilsagn om at komme til Bergen. Dermed skal Henrik Christiansen ikke regne med at kunne ”bade” seg til seir i Bergen. Vi prøver alltid å finne gode ”match” i våre invitasjoner til utenlandske svømmere. Og her har vi funnet en svømmer som kan følge Henrik til døren på både 400 og 1500 fri. Gergely er broren til Daniel Gyurta som var nær venn av Alexander Dale Oen og som for en del år siden var i Bergen(BSF) for å ære Alex..

 

 

Bergen den 18/1 2018.

Den 13-15 april går Bergen Swim Festival 2018 av stabelen og igjen har mange internasjonale toppsvømmere meldt sin ankomst til Alexander Dale Oen arena(AdO) i Bergen.

VERDENS BESTE KVINNELIGE SVØMMER.

Sarah Sjöström(Sverige) er verdens beste kvinnelige svømmer, som for tiden innehar (6 verdensrekorder derav 4 på langbane og 2 på kortbane. Hennes deltagelse i BSF gjør at mange norske svømmere vil finne veien til Bergen bare for å oppleve henne svømme live og lære av henne flotte svømming Det er et scoop å få Sarah til byen mellom de 7 fjell for 3.gang. ”Vi er stolte over at Sarah velger oss som et topningsstevne i sine forberedelser frem mot EM langbane til sommeren.” uttaler BSF arrangøren.

NORDIC SWIM TOUR 2018.

Som noe nytt har BSF og Swim Open Stockholm(avholdes den 5-8 april) gått sammen om det man kaller Nordic Swim Tour. Det medfører ekstra høye pengepremier for de svømmere som deltar i begge stevner og har de beste poengsummene sammenlagt. Et konsept som begge nasjoner regner med tiltrekker seg enda flere internasjonale svømmere i fremtiden.

10 NASJONER

Allerede medio januar har svømmere fra 10 nasjoner meldt sin ankomst i Bergen og dette befester Bergen Swim Festival sin posisjon på det internasjonale svømmekartet. Stevnet arrangeres i 2018 for 11.gang og suksessen har bare vokst og vokst.

NORSKE LANDSLAGET

Også alle de beste fra det norske landslaget deltar i år ved BSF. Her er Henrik Christiansen, Susann Bjørnsen og Tormoe Z Hvas de mest fremtredende. Alle tre vant bronsemedaljer ved EM kortbane i desember i deres respektive hoved øvelser 1500 fri, 200 IM og 100 IM*. ""Vi gleder oss meget over at Petter Løvberg og landslaget prioriterer BSF som en landslagsaktivitet og dette bevitner kvaliteten i arrangementet"

 

 

Bergen den 10/3 2017.

"Duel in the pool" under Bergen Swim Festival 2017

Nå er der virkelig lagt opp til kamp om beste prestasjonen ved Bergen Swim Festival 2017.

Med både Katinka Hosszu fra Ungarn(se tidligere pressemelding) og Sarah Sjöström fra Sverige på plass kommer der virkelig sus over jubileumsstevnet. Begge har gull i OL fra Rio og har vært dominerende på deres hoved distanser i flere år. Så gjenstår å se i hvilke øvelser de møtes på under årets stevne.(Påmeldingsfristen utløper den 17 april).

Årets BSF går dessverre uten flere norske landslagssvømmere, men den ene norske OL-deltaker er med. Susann Bjørnsen fra Setermoen(trener i Bergen) som hadde stor suksess under OL i Rio med to norske rekorder, deltar i BSF som et delmål frem mot VM i Budapest.

Susann hadde også et fantastisk VM kortbane i Canada i desember måned med to finaler(50 meter bryst og 100 Individuell Medley) der hun bla møtte Katinka Hosszu. Hun blir da den eneste internasjonale norske svømmeren som kan ta opp kampen med Sarah og Katinka.

Stevnet vil også ha stor juniordeltagelse og flere av de lokale og nasjonale juniorer får sjansen til å kvalifisere seg til Junior EM i sommer.


10 års jubileum for BSF 2017.

Bergen Swim Festival har over år utviklet seg til å bli en fast begivenhet på svømmekalenderen for hele Europa. Det er med stolthet at BSF-organisasjonen ser mange av verdensstjernene komme igjen for å oppleve Bergen og Alexander Dale Oen(AdO) Arena som ramme for et virkelig topp internasjonalt stevne. Hele 8 svømmeklubber jobber sammen om dette arrangement hvert år og takke være en enorm dugnadsinnsats holder byens klubber et høyt nivå på avviklingen, som ingen andre i Norge kommer i nærheten av. Stevnet er også blitt mer og mer anerkjent i Europa.

Svømmeklubbene i Bergen som samarbeider om BSF:
Arna Svømme & Livredningsklubb
Bergens svømme & Livredningsklubb
Bergen Svømme Club
Bergensvømmerne
Svømmeklubben Delfana
Vestkantsvømmerne
Os Svømmeklubb
Åstveit Svømmeklubb

For ytterligere info kontakt daglig leder.
Finn Zachariassen
Tlf. 920 28 992

 

 

Bergen den 7/2 2017.

Flere VERDENSSTJERNER til Bergen Swim Festival 2017.

I januar kunne vi presentere Katinka Hosszu(Ungarn) som deltager på BSF den 5-7 mai i AdO arena. (Katinka er Europas beste kvinnelige idrettsutøver, uansett idrett.) I dag ble det klart at flere verdensstjerner velger å legge veien frem til sommerens VM i Budapest, via Bergen tidlig i mai. BSF har klart å få en avtale på plass med det Nederlandske landslag. Dvs alle VM kvalifiserte(Budapest juli 2017) svømmere fra Nederland vil delta på årets jubileumsstevne i Bergen. Her er navn som Ranomi Kromowidjojo (OL vinner fra 2012), Femke Heemskerk (Verdensmster fra 2014) og Jesse Puts som nettopp ble verdensmester på 50 fri kortbane i Canada i desember. Et knippe svømmere som sammen med Katinka virkelig setter Bergen Swim Festival på kartet som "Skandinavias kuleste og tøffeste stevne" I tillegg kommer flere store navn fra Danmark og Sverige. Finalistene fra OL i Rio Mie Ø Nielsen(100 rygg) og Viktor Bromer(200 fly) er de mest meritterte blant flere deltakere fra Danmark. Johannes Skagius er en topp brystsvømmer fra Sverige som også deltar.

10 års jubileum for BSF 2017.

Bergen Swim Festival har over år utviklet seg til å være en fast post på svømmekalenderen for hele Europa. Det er med stolthet at BSF-organisasjonen ser verdensstjerner komme igjen for å oppleve Bergen og Alexander Dale Oen(AdO) Arena som ramme for et virkelig topp internasjonalt stevne. Hele 8 svømmeklubber jobber sammen om dette arrangement hvert år og takket være en enorm dugnadsinnsats holder byens klubber et nivå på avviklingen, som ingen andre i Norge kommer i nærheten av.

Svømmeklubbene i Bergen som samarbeider om BSF:

Arna SLK
Bergens SLK
Bergen Svømme Club
Bergensvømmerne
Svømmeklubben Delfana
Vestkantsvømmerne
Os Svømmeklubb
Åstveit Svømmeklubb

For ytterligere informasjon om stevnet kan undertegnede kontaktes på nedenstående info.

Bergen Swim Festival

Finn Zachariassen (finn.zachariassen@gmail.com)

Daglig leder

 

 

Bergen den 11/1 2017.

KATINKA HOSSZU TIL BERGEN SWIM FESTIVAL 2017.

Europas beste kvinnelige idrettsutøver (omtalt som «the irond lady) stiller igjen i Bergen, når BSF 2017 avholdes den 5-7 mai i AdO arena i Bergen.

Det er med stor glede og stolthet at BSF også i år kan presentere en attraksjon for alle svømmeinteresserte i inn- og utland. Den 5-7 mai avholdes Bergen Swim Festival for 10 år og jubileum stevnet vil trekke et meget sterkt felt av internasjonale toppsvømmere til den populære AdO arena.

Den første som melder seg på er Katinka Hosszu (Ungarn)som for kort tid siden ble utropt til Europas best kvinnelige idrettsutøver(Internasjonal sportspresse-organisasjonen).

Mange husker sikkert også Katinka fra de olympiske leke i Rio i 2016. Her tok hun gull i ikke mindre enn 3 øvelser, 200 IM, 400 IM og 100 Rygg. På 400 IM slo hun til og med OLYMPISK REKORD. En fantastisk svømmer som alle vil få mulighetene til å nyte i AdO Arena den 5.-7. mai. Katinka kommer til Bergen for 4. gang og sammen med jubileum stevnet setter dette virkelig en spiss på svømmestevnet.

I tillegg til Katinka forventes andre store navne som vil offentliggjøres etter hvert som påmeldingene mottas.

For ytterligere informasjon om stevnet kan undertegnede kontaktes på nedenstående info.

Bergen Swim Festival

Finn Zachariassen (finn.zachariassen@gmail.com)

Daglig leder

 

 

20. april 2016

Kosuke Hagino vil ta rotta på Phelps i Rio – men først skal han sett fyr på Bergen SwimFestival.

Bergen Swim Festival i Alexander Dale Oen Arena 27.-29. mai får nok en gang besøk av noen av verdens fremste svømmere, to av dem verdensmestrer frå i fjor: «Jernkvinnen» Katinka Hosszu er blitt husvarm i Bergen og kommer nok en gang, men får selskap av de japanske superstjernene Natsumi Hoshi og Kosuke Hagino.

Alle disse er gullfavoritter under OL i Rio senere i sommer, men særlig Kosuke Hagino kan bli en av OLs store profiler. I alle fall om han lykkes med målet sitt.

Hagino kalles for «asiatiske Phelps» på grunn av sin enorme allsidighet, og at han har sine forser på mange av de samme øvelsene som tidenes mestvinnende olympier. Nå ønsker 21-åringen å sette en stopper for Phelps evige medaljesanking.
- Jeg vil vinne gull i Rio, og Phelps og Ryan Lochte blir min største konkurrenter. Jeg har sett opp til dem hele livet, og nå har jeg muligheten til å slå dem, sa Hagino etter det japanske mesterskapet, der han blant annet satte årsbeste i verden på 400 meter medley, en øvelse han som 17-åring tok OL-bronse på under OL i London.
Han har utviklet seg stort siden den gang, og har vært den mest allsidige svømmeren de to siste årene i verden, om man regner antall øvelser der man er i verdenstoppen. Hagino var topp sju i verden på fire øvelser i fjor: 200 og 400 meter medley og 200 og 400 meter fri. Japaneren gikk dessverre glipp av VM på grunn av en skade.
Det gjorde ikke landskvinnen Natsumi Hoshi. 26-åringen tok OL-bronse på 200 meter butterfly i London, men ble i VM i Kazan verdensmester på distansen og har årsbeste i verden på øvelsen i 2016. En virkelig stor OL-favoritt som sammen med Hagino vil bruke Bergen Swim Festival som oppladning til lekene.
Det vil også Katinka Hosszu som nok en gang kommer tilbake til BSF. Det er fjerde gang den ungarske verdensstjernen, som bruker å stille til start på de fleste øvelser og derfor kalles «Iron Lady», stiller i Bergen. Siden sist har hun satt verdensrekord på 200 meter medley, europarekord på 400 meter medley – og blitt verdensmester på begge distansene! Hosszu kommer rett fra EM som arrangeres uken i forkant av BSF – og bør derfor være i bra form.
I tillegg til disse stiller hele det norske seniorlandslaget, inkludert Henrik Christiansen, i det som blir hans nest siste stevne før OL i Rio. En viktig test før det braker løs i Brasil med andre ord. BSF er også siste sjanse for norske svømmere som har OL-ambisjoner å kvalifisere seg på norsk jord: Håpene er særlig Cecilie Waage Johannessen, Sverre Næss, Markus Lie og Sindri Thor Jakobsson. I tillegg kommer mange andre på et høyt internasjonalt nivå.
Danmark sender svømmere fra talentprosjektet «The Great Danes», i tillegg til flere gode svømmere som stiller i klubbregi. Island sender profilene Eyglo Ósk Gustafsdottir og Hrafnhildur Luthersdottir. Fra Tsjekkia kommer VM- og EM-finalister: Barbora Zavadova, Jan Sefl, Martina Moravcikova, Pavel Janecek. Italienere er representert ved Marco Bellotti, som deltok i OL både i Beijing og London, samt superveteranen Massimiliano Rosolino (37) som ble olympisk mester allerede i år 2000 (Sydney).
Det blir med andre ord stjernespekket i Alexander Dale Oen Arena i slutten av mai!

Kontakt oss

Event Manager

e: manager@bsf.no

Meet Office

e: meetoffice@bsf.no

Accomodations/Food

e: accomodations@bsf.no